Det är full fart och spännande projekt är på gång hos Oljibe. Ta en närmre titt nedan om du är nyfiken på vad vi jobbar med just nu!

Annexet, KI Solna
Beställare: Akademiska Hus
Ordersumma: cirka 100 mkr
Entreprenadform: GE i samverkan
Byggtid: Maj 2017 – juni 2018

Oljibe har vunnit LOU-upphandlingen åt Akademiska Hus gällande ombyggnaden av ”Annexet”, hus 95:45 på KI Solna. Projektet omfattar en ombyggnation av avancerade forskningslokaler och laboratorieverksamhet på ca 3000m2 åt hyresgästen Karolinska institutet. Projektet bedrivs som en samverkansentreprenad (partnering) och ställer höga krav på samordning, logistik och utförande.

Wargentinhuset, KI Solna
Beställare: Akademiska Hus
Ordersumma: cirka 75 mkr
Entreprenadform: GE i samverkan
Byggtid: Juni 2017 – september 2018

Oljibe har vunnit LOU-upphandlingen åt Akademiska Hus gällande projektet ”Wargentinhuset”, hus 95:2 på KI Solna. Projektet avser en komplex om- och tillbyggnad på totalt ca 2000m2 för forskningslokaler med elektronmikroskop, labb och kontor åt hyresgästen Karolinska institutet.
Projektet bedrivs som en samverkansentreprenad (partnering) och ställer höga krav på samordning, logistik och stor hänsyn för den känsliga utrustningen.

BZ Skrivsalen, KI Solna
Beställare: Akademiska Hus
Ordersumma: cirka 25 mkr
Entreprenadform: GE i samverkan
Byggtid: Januari 2017 – februari 2018

Oljibe i nytt samarbete med Akademiska Hus på KI Solna. Projektet ”BZ Skrivsalen” omfattar ny- och ombyggnad av ny skrivsal med teknik- och serviceutrymmen och genomförs som en samverkansentreprenad (partnering).

Scania Södertälje
Beställare: Scania AB
Ordersumma: totalt cirka 22 mkr
Entreprenadform: Delad entreprenad
Byggtid: Augusti 2017 – Mars 2018

Oljibe har fått förnyat förtroende hos Scania i Södertälje med projektet ”TOGS” samt tre mindre projekt. B210 TOGS-projektet innefattar tillbyggnad av nya produktionslokaler för att kunna ta hand om tillverkningen av nya växellådan i samarbete med MAN. Oljibe har även fått förtroendet i tre mindre projekt åt Scania som omfattar bla. ny Rigg för test av turbomotorer. Utökad skärmtaksyta för mellanlagring av material som slussas in i Chassiline B230 för färdigställande av lastbilar som rullar ut på testbanan var 8:e minut. Dessutom bygger vi ut B183 PEMS som innebär att lastbilarna kan fälla förarhytten när dem ska mecka, vilket dem förut inte kunde göra i dessa lokaler.

Oljibe är ramavtalskund hos Scania AB och har stor erfarenhet av komplexa industriprojekt, ofta med pågående verksamhet. I januari 2017 öppnade Oljibe upp ett lokalkontor i Södertälje för ökad satsning på denna marknad.

Pågående/snart avslutade projekt

Akademiska Hus, ”A-house” ombyggnad/hyresgästanpassning ca 12 000 m2 Östermalm.
GE i samverkan, ca 175 mkr.

Akademiska Hus, ”Arrheniuslaboratoriet” ombyggnad av avancerade forskningslokaler på Frescati åt hyresgästen Stockholms universitet. GE i samverkan, ca 75 mkr.

Lantmännen, Valskvarn nybyggnad- och ombyggnad av industri/Valskvarn åt Lantmännen Cerealia i Strängnäs. TE i samverkan, byggtid: februari 2016 – december 2017

Akademiska Hus, ”Framtiden kontor” ombyggnad av ca 1000m2 till aktivitetsbaserat kontor på Frescati enligt nytt koncept. GE i samverkan, ca 10 mkr

Svenska Kyrkan, Sundbyberg nybyggnad av modern förvaltnings-/administrationsbyggnad ritad av Gert Wingårdh på Sundbybergs begravningsplats. GE, ca 40 mkr.

Jernhusen, Hagalund nybyggnad av heltågsverkstad åt hyresgästen SJ. GE, ca 40 mkr.

GE Healthcare, Uppsala nybyggnad av läkemedelsfabrik i Uppsala/Boländerna.
DE i samverkan, ca 50 mkr.

GE Healthcare, Uppsala ombyggnad av kontor och verkstadslokal i Uppsala/Boländerna.
DE i samverkan, ca 30 mkr.