Projektet omfattar nyproduktion utav en högautomatiserad läkemedelsfabrik. Byggnationen sker i 4 delar (lagerbyggnad, kontor, anslutning mot befintlig byggnad) och den modulära byggnadsdelen levereras från den svenska modultillverkaren Keyplants AB. Fabriken byggs med en modulär teknik som möjliggör att den färdigställs i faser och enkelt kan byggas ut i senare skede. Galderma tillämpar de högsta säkerhets- och kvalitetsstandarderna för projektet vilket kräver en mycket väl genomförd planering och hög nivå på utförandet. Entreprenaden genomförs som totalentreprenad med ett uppskattat ordervärde på cirka 250 mkr och förväntas vara färdigställt Q4 2024.

Galderma är världens största oberoende dermatologiföretag och har i Uppsala sitt Center of Excellence för sina estetiska produkter. I Uppsala både utvecklas och produceras företagets fillers, den mest kända produkten är Restylane som uppfanns i Uppsala för 26 år sedan och som hittills använts i 50 miljoner behandlingar världen över.

Oljibe har sedan 1950-talet gedigen erfarenhet av komplexa byggentreprenader inom läkemedel, forskning och laboratorium. Idag mer än 70 år senare är vi stolta över att vi lyckats bevara den specialistkompetens vi har inom byggnation för Lifescience och läkemedelsindustrin och att det fortfarande är en viktig och betydande hörnsten i vår verksamhet.

Arkitektskiss: Galderma

Ladda ner pdf