• Louise Hartwal Kempe

Med medarbetarna i fokus – intervju med Oljibes nya HR-chef Louise Hartwall Kempe

Berätta kort om dig själv

– Jag är 33 år och bor med min man och vår son som är två och ett halvt år gammal. Jag är utbildad personalvetare och civilekonom från Lunds universitet och flyttade efter utbildningen till Stockholm. Här jobbade jag först som rekryteringskonsult. Men jag kände att jag ville jobba »inhouse« och hoppade på ett föräldravikariat på Blocket som rekryterings- och employer branding-ansvarig. Därefter började jag på If P&C Insurance som HR-controller och projektledare för att sista året arbeta som HR-partner.

Man kan säga att jag ägnat några år åt att bygga min egen »verktygslåda« med sikte på just ett sånt här jobb.

Varför har du valt HR-området?

– Jag är väldigt intresserad av människor, jag tycker om att se människor växa och utvecklas. I rekryteringsfrågor handlar det om att se vem som passar in, både i rollen och i företaget. Sedan är det också min uppgift att värna om vår personal, se till att de mår bra och har vad de behöver för att trivas på jobbet. Det är ett otroligt roligt och stimulerande jobb där jag får möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt med de frågor som jag verkligen brinner för.

Varför sökte du dig till Oljibe?

– Jag sökte inte aktivt efter nytt jobb men ramlade över annonsen och tyckte att både tjänst och bolag verkade väldigt spännande. Jag gillade det familjära, bolaget kändes lagom stort och jag var dessutom nyfiken på branschen.

Byggbranschen är, eller har i alla fall varit, väldigt traditionsbunden och det ska bli kul att få vara med och utveckla den. Sedan gillar jag verkligen hur Oljibe vill utvecklas, med en tydlig långsiktig målbild och  en humanistisk och medmänsklig företagsanda.

Hur har första halvåret varit?

– Superkul och utvecklande! Oljibe är familjärt, jordnära och trevligt. Medarbetarna är drivna och engagerade. Jag känner också redan att jag kan vara med och påverka.

Just nu ser jag över vad som gjorts tidigare inom mitt ansvarsområde för att kunna utveckla och förfina våra processer samt lyfta bolagets HR-funktion. Förutom att lära känna bolaget, medarbetarna och branschen så har fokus varit på rekrytering och att attrahera nya medarbetare där Oljibes goda renommé på marknaden klart underlättar i dessa processer.

Framåt planerar vi nu flertal olika och delvis nya HR-aktiviteter inom bl.a. värderingar, attityder, kompetensutveckling, digitalisering, jämställdhet och ledarskap.

2018-12-18|

Kontakta oss

Kontakta oss

Jobba hos oss

Jobba hos oss

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies på denna webbplats. Om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng