Åke Ehlers ny vd på Oljibe

Åke Ehlers har utsetts till ny vd för Oljibe AB och tillträder sin nya tjänst 9 augusti. Åke kommer närmast från Hifab, Sveriges största projektledningsföretag, där han varit affärsområdeschef och ingått i ledningsgruppen. Åke är civilingenjör från Chalmers och har ett förflutet i Oljibe, där han som produktionschef var delaktig i företagets starka utveckling på slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

Oljbes styrelseordförande, Erland Daregård berättar:
– Med Åke Ehlers får Oljibe en vd vars stora erfarenhet, kunskap och kontaktnät blir en stor tillgång i vår fortsatta utveckling med att stärka företagets position inom byggbranschen. Att han dessutom känner till Oljibes anda och verksamhet sedan tidigare var något vi värdesatte i rekryteringsprocessen. Vi ser framemot att följa vidareutvecklingen och de nya förtroenden som ska byggas med Åke vid rodret.

Åke Ehlers själv ser fram emot att komma tillbaka till Oljibe, den här gången i rollen som vd:
– Det är förstås väldigt roligt att få leda ett så fint företag som Oljibe. Här finns många duktiga medarbetare, lång historik och kunder som återkommer år efter år. Jag är övertygad om att det framöver finns ett stort behov på marknaden för företag med det höga engagemang som finns i Oljibe.

Monica Ekström Daregård, som har varit vd sedan 2001, lämnar sin tjänst from augusti 2010 men kommer att sitta kvar i styrelsen för att bidra med sin långa erfarenhet och kunskap om företaget.